Σύμφωνα με οδηγίες αξιολόγησης ποιότητας της μηχανής αναζήτησης Google, το E-A-T και το YMYL προήλθαν από ένα πολύ σημαντικό έγγραφο της Google γνωστό ως “the Google Search Quality Evaluator Guidelines

Οι 3 παράγοντες αξιολόγησης Google Ε-Α-Τ είναι:

Expertise

Το να είσαι ειδικός και να δημοσιεύεις το περιεχόμενο στο website σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας SEO.

Κάθε φορά που κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση η Google προτείνει σελίδες και αποτελέσματα που θα είναι πραγματικά χρήσιμα και θα απαντούν ακριβώς στη ερώτηση.

1. Μάθετε τι ψάχνει το κοινό σας και, στη συνέχεια, ικανοποιήστε και ξεπεράστε τις ανάγκες τους.

2. Κάντε έρευνα λέξεων-κλειδιών. Προσπαθήστε να κατανοήσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται αυτοί οι χρήστες στο ταξίδι τους ως καταναλωτής ή ως κάποιος που είναι  επίσης στον ίδιο κλάδο.

3. Βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο να έχετε ολοκληρωμένο περιεχόμενο, διατηρώντας το κείμενο απλό. Χρησιμοποιήστε λίστες, εκόνες, βίντεο.

4. Συμπεριλάβετε αξιοόπιστους συνδέσμους που συμπληρώνουν το περιεχόμενο.

Authority

Η πραγματική αναγνώριση θα έρθει όταν άλλοι εμπειρογνώμονες ή πηγές σας αναφέρουν ώς ειδικούς.

1. Οι σύνδεσμοι από σχετικούς και έγκυρους ιστότοπους αποτελούν φυσικά τεράστιο παράγοντα όσον αφορά την κατάταξη ιστότοπων

2. Βρείτε αξιόπιτσες σελίδες με βάση τη βαθμολογία Moz Domain Authority ή την βαθμολογία Majestic «trust ratio».

3. Ο όγκος αναζητήσεων με την επωνυμία και το website σας επίσης είναι ένα καλό μέτρο authority

Trustworthiness

Η αποδεδειγμένη αξιοπιστία είναι πραγματικά σημαντική και ο τρίος παράγοντας στο Google E-A-T. Ενώ η εξειδίκευση και το authority είναι παράγοντες που ενισχύουν την κατάταξή σας, η αξιοπιστία είναι αυτό που μπορεί εύκολα να αυξήσει την κατάταξή σας στο Google.

Βασικοί παράγοντες είναι:

1. Οι θετικές κριτικές για μέρη όπως το Tripadvisor, το Trustpilot, το Facebook, το Google My Business και ούτω καθεξής θα βοηθήσουν πραγματικά.

2. Η συσχέτιση του ιστότοπου με μια φυσική τοποθεσία,τη διεύθυνση του γραφείου ή του καταστήματός σας.

3. Ειδικές σελίδες όρων χρήσης και privacy policy

4. Η σωστή εφαρμογή του HTTPS είναι πολύ σημαντική για την Google και συμβάλλει στη διασφάλιση ότι τυχόν δεδομένα που εισάγουν οι χρήστες σας δεν θα υποκλαπούν

5. Εάν αποδέχεστε συναλλαγές, θα πρέπει να έχετε σαφείς πολιτικές επιστροφών χρημάτων και επιστροφών. Εάν πουλάτε προϊόντα, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ολοκληρωμένες προδιαγραφές του προϊόντος και να συμπεριλάβετε τυχόν συμβουλές ασφαλείας που μπορεί να είναι σχετικές. 

Πηγή: Moz.com